GENOMED
gr | en
0 | 0.00€

ΝΕΑ

Είναι Θέμα Υγείας,πως να δείχνετε 20 χρόνια νεότεροι !!

Πως θα παραμείνετε νέοι

Genomed DNA test Αντιγήρανση, Εξατομικευμένα Καλλυντικά

Παρακολουθήστε την εκπομπή << Είναι Θέμα Υγείας >> ,με καλεσμένο τον  Καθηγητή  Δερματολογίας κ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη -Πρόεδρο Ιαματικών Πηγών στην συζήτηση συμμετείχε και ο κος Καλύβας Ιωάννης , Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας μας   .

 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο καθηγητής κος  Κωνσταντίνος Κουσκούκης καθώς και ο κος Καλύβας , μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για :

Προσδιόρισμό των γενετικών αναγκών για καθυστέρηση της γήρανσης κ.α .

 

Δείτε την εκμπομπή << Είναι Θέμα Υγείας >> εδώ.

Δείτε την εκμπομπή και με αγγλικούς υπότιτλους εδώ.


Παρουσίαση Ανάπτυξης Προϊόντων


Εξέταση DNA Αντιγήρανσης για εξατομικευμένα καλλυντικά


Το διαδικτυακό κανάλι για την Διατροφή και την Υγεία μας

Το διαδικτυακό κανάλι για την Διατροφή και την Υγεία μας.

http://www.diettv.gr/


Είπαν για εμάς...

Το πρώτο DNA τεστ Παχυσαρκίας - Διαχείρισης Βάρους

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=85&articleID=16513&la=1

 


Γονιδιακός Έλεγχος για τον Καρκίνο του Μαστού

Νέα Δεδομένα στην Πολιτική Πρόληψης της Νόσου!

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας και Κλινικής Υπεροχής της Βρετανίας, ιδιαίτερης αξίας είναι οι Γονιδιακές Εξετάσεις ειδικότερα για τις γυναίκες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης Καρκίνου του Μαστού.

Μέσω των γονιδιακών εξετάσεων οι επιστήμονες εντοπίζουν τα κρίσιμα γονίδια που φέρουν επικίνδυνες μεταλλάξεις και αδυνατούν να καταστείλουν έναν αναπτυσσόμενο όγκο.

Αξίζει να παρακολουθήσετε το σύντομο video :

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=237027

 

 


Επιστημονική Ενημέρωση σχετικά με το 1ο Διεθνές Συμπόσιο

Παρακολουθήστε τις μαγνητοσκοπημένες εργασίες του Συμποσίου.

Οι γονιδιακές αναλύσεις είναι το κλειδί για την εξατομικευμένη θεραπεία
 
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του 1ου Θεματικού Συμποσίου με θέμα «Η Συμβολή Γονιδιακών Αναλύσεων στην Προδιάθεση, Διάγνωση, Πρόγνωση και Ορθή Φαρμακολογική Προσέγγιση Ασθενειών» που οργανώθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 2-3 Μαρτίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με την συμμετοχή περισσοτέρων από 500 συνέδρων.
 
Πρακτικά, αυτό, όπως τόνισε ο Δρ. Νικόλαος Δρακούλης, ιατρός , Επικ. Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Φαρμακευτικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Συμποσίου, σημαίνει ότι η φαρμακευτική θεραπεία θα μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με τα εξειδικευμένα γενετικά χαρακτηριστικά ενός ασθενούς, συνυπολογίζοντας, βεβαίως και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες στους οποίους είναι εκτεθειμένος. Με αυτό τον τρόπο, οι γιατροί θα μπορούν να υπολογίζουν και να συνταγογραφούν τη σωστή δόση ενός φαρμάκου για κάθε ασθενή αντί να δίνουν μία δόση για όλους με βάση μόνο χαρακτηριστικά όπως το βάρος και η ηλικία. Επιπλέον, η γνώση του γονιδιώματος του ασθενούς επιτρέπει τη δημιουργία νέων πιο στοχευμένων θεραπειών για ομάδες ατόμων με συγκεκριμένο γενετικό προφίλ.
 
Η γονιδιακή ανάλυση και η εξατομικευμένη θεραπεία μπορεί να εξασφαλίσει την επιλογή του σωστού φαρμάκου με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια μειώνοντας, τελικά, και τη φαρμακευτική δαπάνη.
 
Tα οφέλη από τις γονιδιακές αναλύσεις, συνέχισε ο κος Δρακούλης, είναι τεράστιας σημασίας αφού όπως έχει αποδειχθεί από τις μέχρι σήμερα έρευνες και την μέχρι σήμερα χρήση τους.
 •Βελτιστοποιούν την φαρμακευτική αγωγή με εξατομίκευση της αγωγής του ασθενή ώστε να ταιριάζει στο δικό του μοναδικό γενετικό προφίλ.
 •Παρέχουν καλύτερο σχεδιασμό της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής, μειώνοντας  τον κίνδυνο και το πιθανό λάθος από τη συνταγογράφηση φαρμάκων που δεν ανταποκρίνονται στον γενετικό κώδικα του συγκεκριμένου ασθενή, που σαν αποτέλεσμα έχει την μη αναμενόμενη απόκριση του οργανισμού του στο φάρμακο ή ακόμα και την πρόκληση ανεπιθύμητων παρενεργειών από τη λήψη του.
 •Παρέχουν πλήρη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις της γενετικής.
 
Σε διεθνές επίπεδο, παρατηρείται αλματώδης ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας για το ρόλο των γονιδιακών αναλύσεων και πολλές γονιδιακές αναλύσεις εφαρμόζονται στην καθημερινή ιατρική πράξη. Συγκεκριμένα, ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από ψυχιάτρους στην φαρμακευτική θεραπεία της κατάθλιψης και των διαφόρων ψυχώσεων με αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά φάρμακα, από νευρολόγους στην αντιμετώπιση της επιληψίας με αντιεπιληπτικά, από αιματολόγους και γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων κατά τη χορήγηση θεραπείας με αντιπηκτικά και υπολιπιδαιμικά φάρμακα, καθώς και από νεφρολόγους και αιματολόγους κατά την ανοσοκαταστολή μεταμοσχευμένων ασθενών. Επίσης, γονιδιακές αναλύσεις εφαρμόζονται ευρέως και στην ογκολογία, όπου εξετάζεται το γονιδίωμα των ίδιων των νεοπλασμάτων για να αναγνωριστεί η ευαισθησία τους σε συγκεκριμένες στοχευμένες φαρμακευτικές θεραπείες.
 
Στη χώρα μας πολύ λίγες γονιδιακές αναλύσεις χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ιατρική πράξη και αυτό γιατί υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης της ιατρικής κοινότητας, συνέχισε ο κος Δρακούλης. Η εξατομίκευση της θεραπείας και η αποτελεσματική ενσωμάτωσή της στην καθημερινή κλινική πράξη πρέπει να αποτελέσει εργαλείο τόσο για την πρόληψη όσο και για την ορθή θεραπευτική προσέγγιση ασθενειών.


Δελτίο Τύπου - Τεστ Φαρμακογονιδιωματικής Genomed

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Τεστ Φαρμακογονιδιωματικής-Genomed

 

Το σωστό φάρμακο στη σωστή δόση

 

Άριστη δράση και ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων ενεργειών

 

Διαθέσιμο είναι πλέον στα φαρμακεία, το Τεστ Φαρμακογονιδιωματικής-Genomed.

 

Δώστε στο γιατρό σας τη δυνατότητα να επιλέξει το σωστό φάρμακο στη σωστή δόση. Εξατομικεύοντας τη θεραπεία επιτυγχάνεται η βέλτιστη δραστικότητα του φαρμάκου και ταυτόχρονα ελαχιστοποιούνται οι ανεπιθύμητες ενέργειές του.

 

Η γνώση του φαρμακογονιδιακού προφίλ του ασθενούς, που εξασφαλίζει το έγκυρο Τεστ Φαρμακογονιδιωματικής-Genomed, επιτρέπει στον θεράποντα ιατρό την συνταγογράφηση ενός φαρμάκου που να ταιριάζει απόλυτα στον συγκεκριμένο ασθενή. Έτσι, εξασφαλίζεται η ασφαλέστερη χρήση του φαρμάκου αυξάνοντας τα θεραπευτικά οφέλη και μειώνοντας την τοξικότητα στο ελάχιστο.

 

Το Τεστ Φαρμακογονιδιωματικής-Genomed πραγματοποιείται σε συνεργασία με διεθνή διαπιστευμένα εργαστήρια και την Research Diagnostics (τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Αθηνών), με επιστημονικό υπεύθυνο και υπογράφοντα τις απαντήσεις τον Δρ Νικόλαο Δρακούλη, ιατρό, επίκουρο καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του Τεστ Φαρμακογονιδιωματικής-Genomed είναι απλή και εύκολη. Ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει μόνος του δείγμα από το εσωτερικό του μάγουλου με αποστειρωμένη μπατονέτα που περιλαμβάνεται στο κουτί  ακολουθώντας τις οδηγίες), συμπληρώνει τη φόρμα στοιχείων εντολέα και την στέλνει δωρεάν στη Genomed. Μετά από 15 ημέρες λαμβάνει τα αποτελέσματα.

 

Η Φαρμακογονιδιωματική είναι ο κλάδος της φαρμακολογίας που μελετά την επιρροή των γονιδίων μέσω του γονιδιακού ελέγχου, στην ανταπόκριση που έχουν οι ασθενείς στα φάρμακα με σκοπό την εξατομίκευση της φαρμακευτικής θεραπείας και την μείωση της τοξικότητας των φαρμάκων.

 

Το Τεστ Φαρμακογονιδιωματικής-Genomed διατίθεται ΜΟΝΟ στα φαρμακεία εντελώς δωρεάν, με την αγορά του Τεστ Παχυσαρκίας–Διαχείρισης Βάρους-Genomedέως τις 31/5/2013 . Ρωτήστε τον Φαρμακοποιό σας ή απευθυνθείτε Genomed, τηλ. 210 9319050.

 

  Για περισσότερες πληροφορίες

 

 GENOMED ΚΕΝΤΡΙΚΑ: Ομήρου 70, Νέα Σμύρνη, ( 2109319050, 2118002242 ) genomed@genomed.gr // www.genomed.gr


Ομιλίες του Δρ. Στέφανου Ζερβούδη για τον Καρκίνο του Μαστού

Δείτε τα βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο :

ΒΙΝΤΕΟ


Στο DNA μας, είναι γραμμένο το άθλημα που μας ταιριάζει!

Άρθρο του Αθανασίου Μπαδέκα
Χειρουργού Ορθοπαιδικού Τραυματιολόγου,
Προέδρου της επιστημονικής επιτροπής Ευρωπαϊκής Εταιρίας άκρου ποδός- ποδοκνημικής

 

Όσο περίεργο και εάν σας ακούγεται, είναι μια πραγματικότητα. Στο DNA του ανθρώπου είναι εγγεγραμμένο το είδος του αθλήματος που του ταιριάζει. Για παράδειγμα κάποιος αθλητής μπορεί να έχει γενετική προδιάθεση να τρέχει γρήγορα και κάποιος άλλος να έχει γενετική προδιάθεση να έχει αντοχές, ή να σηκώνει βάρη. Διαβάστε πως και τι ελέγχουν οι επιστήμονες, προκειμένου να εντοπίσουν τη γενετική προδιάθεση του κάθε ανθρώπου και να τον ωθήσουν στο κατάλληλο άθλημα, στο οποίο έρευνες δείχνουν, πως με σωστή προπόνηση μπορεί να φτάσει και στην κορυφή.

Διαβάστε περισσότερα .. http://www.iatropedia.gr/articles/read/4202


Ήρθε και στην Ελλάδα το GENOMED DNA TEST για την παχυσαρκία


Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή

«Πρόληψη και Αντιμετώπιση Αυξημένου Βάρους Σώματος κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία» 24 Οκτωβρίου 2013, Πολεμικό Μουσείο Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας

Η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του επιστημονικού και ερευνητικού της έργου, έχει αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνει με ανησυχητικούς ρυθμούς. Η δράση αφορά την ηλεκτρονική καταγραφή και αξιολόγηση του προβλήματος πανελλαδικά, καθώς και την εκπόνηση οδηγιών προς τους Παιδιάτρους για την σωστή αντιμετώπισή του. Πρόκειται για το Πρόγραμμα με τίτλο: “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’’, με σύνθημα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή», το οποίο χρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ (MIS 370545).
Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, το οποίο αποτελεί Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία στην Ελλάδα, και έχει αναλάβει τον συντονισμό και διεκπεραίωση όλων των σχετικών δράσεων. Στόχος μας είναι να τεθούν οι βάσεις για τη διαχρονική παρακολούθηση, πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση όλων των παιδιών και εφήβων με υπερβαρότητα και παχυσαρκία από τη γέννηση μέχρι και την ενηλικίωση στην Ελλάδα.

Με αφορμή τον εορτασμό της <<Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Παχυσαρκία >> πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2013 στο Πολεμικό Μουσείο εκδήλωση για την αγωγή, ενημέρωση, και ευαισθητοποίηση του κοινού και της ιατρικής κοινότητας.

H Genomed ήταν παρούσα και στήριξε την εκδήλωση αυτή .


1ο θεματικό συμπόσιο - Η συμβολή γονιδιακών αναλύσεων στην προδιάθεση, διάγνωση, πρόγνωση και ορθή φαρμακολογική προσέγγιση ασθενειών

Διαβάστε το πλήρες κείμενο στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.gonidiakes.gr/home/abgr.pdf


Ημερίδα υπο την Αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας

Τα Οφέλη του Γονιδιακού Ελέγχου για την Πρόληψη Ασθενειών και την Ποιότητα Ζωής.

Δείτε τους ομιλητές και τα θέματα που θα συζητηθούν..

Ημερίδα την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, ώρα 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, υπό την Αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, με ομιλητές τους κυρίους:

Δρ. Νικόλαος Δρακούλης
Ιατρός, Κλινικός Φαρμακολόγος
Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Θέμα Ομιλίας: "Ανάλυση Δεικτών Γενετικής Προδιάθεσης για Πολυπαραγοντικά Νοσήματα"

Δρ. Στέφανος Ζερβούδης
Χειρουργός - Γυναικολόγος / Μαστολόγος
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Montpellier, Γαλλία

Θέμα Ομιλίας: "Πρόληψη & Νέα Δεδομένα στην Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού -BRCA1 & 2"

Κωνσταντίνος Ξένος, MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατοφολόγος
Διευθ. τμήματος Διατροφογενετικής & Έρευνας Θρέψης "Ευρωκλινική Αθηνών"
Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής

Θέμα Ομιλίας: "Γνώση: Η Καλύτερη Δίαιτα Αδυνατίσματος από τις πληροφορίες των Γονιδίων στις Διατροφικές Παρεμβάσεις"

Δρ. Αθνάσιος Μπαδέκας
Χειρουργός, Ορθοπαιδικός, Τραυματιολόγος
Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής Θεραπευτηρίου Metropolitan

Θέμα Ομιλίας: "Γονίδια και Αθλητισμός. Ευαισθησία σε Τραυματισμούς, Προσδιορισμός Αθλητικών Επιδόσεων και Ικανοτήτων"

Συντονισμός: Ευπραξία Πιπίνη,MD
                    Ιατρός Αναισθησιολόγος

Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Γλυφάδας για την πολύτιμη συνεργασία & βοήθεια.


Επιστημονική Ημερίδα υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο "ΑΜΑΛΙΑ", στο Ναύπλιο, με θέμα:

«Νέες τεχνολογίες Πρόληψης, Πρόγνωσης, Έγκυρης Διάγνωσης και Θεραπευτικής στην Γυναικολογία»

Ομιλητές της ημερίδας:

Δρ. Γεώργιος Κουρούνης
Μαιευτήρας - Γυναικολόγος
Ομότιμος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Θέμα Ομιλίας: «Ιός των Ανθρώπινων Θηλωμάτων  - HPV»

Δρ. Στέφανος Ζερβούδης
Χειρουργός - Γυναικολόγος / Μαστολόγος
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Montpellier, Γαλλία

Θέμα Ομιλίας: «Πρόληψη & Νέα Δεδομένα στην Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού»

Δρ. Νικόλαος Δρακούλης
Ιατρός, Κλινικός Φαρμακολόγος
Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Θέμα Ομιλίας: «BRCA1 & BRCA2 – Ανίχνευση Σημειακών Μεταλλάξεων»
&
«Θρόμβωση & Προδιαθετικός Γονιδιακός Έλεγχος»

Χορηγός Ημερίδας: ISO - PLUS AE
 
  
Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Η GENOMED στο περιοδικό ViTA

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου μήνα Μαστού, η GENOMED, η κλινική ΡΕΑ και το περιοδικό ViTA, διοργανώνουν μεγάλο διαγωνισμό με δώρο 50 μοριακές εξετάσεις για τα γονίδια BRCA1 & BRCA2 (8 σημειακές μεταλλάξεις) και 20 ψηφιακές μαστογραφίες.

Μεγάλος διαγωνισμός από την GENOMED, την Γυναικολογική - Μαιευτική κλινική ΡΕΑ και το περιοδικό ViTA θα διενεργηθεί στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10-11-2011.

50 από τις αναγνώστριες που θα κληρωθούν θα κερδίσουν απο μια Μοριακή Εξέταση για τα γονίδια BRCA1 & BRCA2 (ανίχνευση 8 σημειακών μεταλλάξεων) και 20 από τις αναγνώστριες θα κερδίσουν από μια Ψηφιακή Μαστογραφία.

Τα δώρα είναι αξίας 16.900 ευρώ και είναι προσφορά της GENOMED & της ΡΕΑ.

*Οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό αναφέρονται αναλυτικά στο περιοδικό ViTA στο τεύχος Νοεμβρίου.


Συνεργασία με τον Δρ. Στέφανο Ζερβούδη

Η GENOMED ξεκίνησε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Στέφανο Ζερβούδη, Χειρουργό – Μαστολόγο και Πρόεδρο της Manosmed (www.manosmed.org)

Ο Δρ. Στέφανος Ζερβούδης  ως σύμβουλος ιατρός της GENOMED θα παρέχει επιστημονικές συμβουλές για εξετάσεις προληπτικές, προγνωστικές στον καρκίνο του μαστού, της μήτρας και των ωοθηκών καθώς επίσης και τις συμβουλές του σε ιατρούς, βιολόγους, παραϊατρικό προσωπικό και ασθενείς μέσω internet (expert on line).

 

Ο Δρ. Ζερβούδης είναι απο το 2003 Πρόεδρος του MANOSMED: Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Μαστολογίας www.manosmed.org, κινητό Πανεπιστήμιο που χορηγεί το διεθνές δίπλωμα Μαστολογίας MANOSMEDI από το Πανεπιστήμιο του Montpellier της Γαλλίας.


Συνεργασία GENOMED με την ΡΕΑ

Η GENOMED ξεκίνησε συνεργασία με την ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική και προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξετάσεων που αφορούν στον έλεγχο Προδιαθετικών Παραγόντων, την Πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού και την έγκαιρη διάγνωσή του.

Ο διαγνωστικός εξοπλισμός του Κέντρου Μαστού της ΡΕΑ είναι υψηλής ευκρίνειας, χαμηλής ακτινοβολίας και λειτουργεί μέσα σε ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον. Διαθέτει τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και ιατρούς που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των διαφόρων παθήσεων του μαστού.

Στα πλαίσια της Πρόληψης παρέχουν μια εξέταση που ανιχνεύει 8 σημειακές μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA1 & BRCA2. Η εξέταση γίνεται σε συνεννόηση με τον ιατρό, με σκοπό να προσδιοριστούν οι παθογόνες μεταλλάξεις και ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου.Endocrine & nutrition clinic

Το ενδοκρινολογικό Ιατρείο σε συνεργασία με την Genomed παρέχει τη δυνατότητα στους ασθενείς να κάνουν γονιδιακό έλεγχο στην παχυσαρκία και στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Το Αποτύπωμα της Φύσης-ΕLIX

Βιντέο της εκπομπής το Αποτύπωμα της Φύσης με καλεσμένο τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Genomed κ.Γιάννη Καλύβα.

Δείτε στο βιντέο την εκπομπή το Αποτύπωμα της Φύσης με καλεσμένο τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Genomed κ.Γιάννη Καλύβα να μιλά για την νέα επαναστατική κρέμα ELIX.

 

 


Συνέντευξη του Προέδρου της GENOMED κ. Καλύβα Γιάννη για το Capital.gr

Τα PrivateLabel μπαίνουν και στα Φαρμακεία

Συνέντευξη του προέδρου της GENOMED κ. Καλύβα  Γιάννη στην Βίκυ Κουρλιμπίνη για το Capital.gr

Στη λογική των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, όπως ακριβώς γίνεται και με τις αλυσίδες λιανικής, μπαίνουν και τα φαρμακεία, με πολλές φαρμακοβιομηχανίες να έχουν ξεκινήσει ήδη την παραγωγή παυσίπονων, σιροπιών και άλλων μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αλλά και καλλυντικών προϊόντων. Τα private label παράγονται για συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία θα είναι υπεύθυνη κυκλοφορίας (έχοντας αναλάβει να καταθέσει το σχετικό φάκελο στον ΕΟΦ για την έγκριση τους), θα διακινούνται εντούτοις από κάθε φαρμακοποιό ξεχωριστά και στη συσκευασία θα αναγράφεται η επωνυμία του συγκεκριμένου φαρμακείου (μόνο για τα καλλυντικά).

 Η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει αναλάβει την κυκλοφορία των προϊόντων private label είναι η Genomed, η οποία από το 2009 προσφέρει υπηρεσίες γονιδιακού ελέγχου. Όπως σημειώνει στο Capital.gr ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Καλύβας, το προϊόν ιδιωτικής ετικέτας (κρέμα επούλωσης) κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες από φαρμακοποιούς, ενώ έχουν αναπτυχθεί και είναι έτοιμοι να κατατεθούν οι φάκελοι για 50 συμπληρώματα διατροφής και 20 καλλυντικά προϊόντα. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει. Περίπου 50 φαρμακεία σε όλη τη χώρα διακινούν τα private label, ενώ σε πρώτη φάση η εταιρεία προσδοκά να φτάσει τα 300 σημεία.

Και τα σκευάσματα ιδιωτικής ετικέτας, όπως γίνεται και τα υπόλοιπα καταναλωτική είδη, είναι 30%- 40% φθηνότερα σε σύγκριση με τα επώνυμα, ενώ αφήνουν από 75% έως και 200% περισσότερο περιθώριο κέρδους στο φαρμακοποιό. Αιτία της απόφασης για τη δημιουργία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για φαρμακοποιούς ήταν, όπως εξηγεί ο κ. Καλύβας, η διαφαινόμενη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των συμπληρωμάτων διατροφής από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής (η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από το καλοκαίρι), γεγονός που εκτιμάται ότι θα αποσπάσει μεγάλα μερίδια από τα φαρμακεία.

Η αγορά των βιταμινών και των μη συνταγογραφούμενων ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ, με την πώλησή τους από τα φαρμακεία να συνεισφέρει κατά πολύ στους τζίρους τους. Μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν αυτήν τη σημαντική πηγή εσόδων, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Genomed, πολλοί είναι οι φαρμακοποιοί που θα στραφούν στα private label. Η εταιρεία από την πλευρά της στοχεύει να αποσπάσει ένα μερίδιο γύρω στο 8%. Και οι φαρμακοβιομηχανίες όμως φαίνεται να έχουν πάρει «ζεστά»  την παραγωγή για συμπληρώματα και βιταμίνες, εντάσσοντας με τη σειρά τους μια επιπλέον επιχειρηματική δραστηριότητα στις ήδη υπάρχουσες.

Η εταιρεία, για τη δημιουργία προϊόντων με ιδιωτική ετικέτα, αναλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη των συνθέσεων, τη δημιουργία προτύπων δειγμάτων για τις ενδιαφερόμενες αγορές, τη διεξαγωγή των δοκιμών φυσικοχημικής σταθερότητας, την επίβλεψη της πρώτης παραγωγής, την ανάπτυξη των φακέλων των προϊόντων σύμφωνα με την νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, την υποστήριξη marketing σχετικά με τον σχεδιασμό στρατηγικής εξόδου στα φαρμακεία και τέλος την παραγωγή για τα φαρμακεία.

Όπως συμπληρώνει ο κ. Καλύβας, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στα φαρμακεία έρχονται να καλύψουν τη διαφορά στο κόστος σε σχέση με τα επώνυμα. Για το λόγο αυτό η τάση παραγωγής προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για φαρμακεία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης ακόμη και στις χώρες που έχει εμφανιστεί εδώ και χρόνια.

www.genomed.gr

Genomed Κεντρικά: Ομήρου 70,
171 21 Ν. Σμύρνη, Τηλ.: 210 9319050, FAX: 2118002242
Research Diagnostics - Central Laboratory Services
Τηλ.:210 9319050 - Όροι χρήσης